Hakkımızda

Çamlıbel Vakfı; Prof. Dr. Teksen Çamlıbel başkanlığında; sağlık, eğitim ve kültür alanlarında toplumsal yarar sağlamak amacıyla 2020’de kuruldu. (Başkanın mesajı için tıklayınız.)

Vakfımızın ilk projesi Tüp Bebek Destek Programı’mız ile 2020 Ekim ayında yola çıkıyoruz. Bu program, “evlat sahibi olma fırsatında eşitlik” ilkesiyle çocuk sahibi olmak için uğraşan ancak maddi sebeplerle fertilite tedavisi göremeyen çiftlerin, belirli kriterlere göre seçilip destekleneceği bir ayni yardım programıdır. Ülkemizin alanlarında çok başarılı tıp profesörlerinden oluşan sağlık komitemiz ile başvuruları değerlendirerek en çok ihtiyacı olan çiftleri seçecek, tüp bebekte başarı oranları yüksek kurumlarda ücretsiz tüp bebek desteği vereceğiz.

İstanbul’un ilk, Türkiye’nin ise ilk özel tüp bebek merkezini kurarak, Türkiye’yi tüp bebek teknolojisi ile tanıştırmamızın üstünden 30 sene geçti. Zamanla büyüyerek hastaneleştik ve farklı şehirlerde ve ülkelerde merkezlerimizi açtık.

Sağlıkta toplumda edindiğimiz yer ile birincil amacımız sağlık ve bilim iken; toplumun yükselmesinde olmazsa olmazlardan eğitim ve kültür /sanat alanlarında da elimizden geldiğince ülkemize katkıda bulunmak istiyoruz. Dünyadaki kadın-erkek eşitsizliğini göz önünde bulundurarak; hayır işlerimizde kadınlara pozitif ayrımcı bir ilkeyle, başarılı hekimler, hemşireler, yazarlar, sanatçılar, şairler yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Salgın günlerine denk gelen kuruluş senemizde alınan korona tedbirlerinin izin verdiği derecede; alanlarına gönül vermiş değerli danışma kurulu üyelerimizin de desteğiyle, yeni sağlık/eğitim/kültür programları, teşvik ve eğitim organizasyonları hazırlayacağız.

Hep beraber güzel işlerde ve sağlıklı günlerde; sloganımızın da söylediği gibi Kalp Kalbe buluşmak üzere…

Çamlıbel Vakfı Başkan Vekili

Başkan Hakkında

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni birincilikte bitirdikten sonra kazandığı sınav ile Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisası için Amerika’da Johns Hopkins Hospital ve Medical College of Ohio’da bulundu. İhtisas sonrası Jinekolojik Onkoloji (Kadın Kanserleri) üst ihtisasını New York’ta, Albany Medical College of New York’ta tamamladı. Aynı üniversitede yüksek ihtisas sonrası öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten hemen sonra sırasıyla:

– 1985’te Marmara üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünü kurdu.

– 1989’da, International Hospital’da, İstanbul’un ilk tüp bebek merkezini kurdu. ICSI teknolojisinin ilk uygulayıcılarından olmasının yanı sıra, laparoskopik ameliyatlar ve kanser ameliyatları konusunda da dünyadaki gelişmelerin Türkiye’deki ilk uygulayıcılarından oldu.

– Jinemed’in ilk merkezini 1989’da Nişantaşı’nda açtı.

– 2000’de Kalamış’ta Jinemed’in cerrahi merkezi Özel Kalamış Tıp ve Tüp Bebek Merkezi açtı.

– 2005’te Fulya’da, tüp bebek ve kadın sağlığı dışında da bir çok farklı tıbbi branşta (Kalp Hastalıklarından Beyin Cerrahisine, Ortopediden Nörolojiye) hizmet veren genel hastanesi FulyaJinemed Hastanesi’ni (şimdi OtaJinemed) açtı.

– 2006’da Bursa’da Bahar Hastanesi içersinde JinemedBursa’yı açtı.

– 2010’da Azerbaycan Bakü’de Bakü Medical Plaza Hastanesi’nde, hastanenin tüp bebek bölümü olarak Jinemed’i kurdu.

– 2011’de Irak’ın Basra şehrinde Basra’nın ilk infertilite hastanesi Almanar’da Jinemed olarak hizmet vermeye başladı.

– 2018 itibariyle çalışmalarına İstanbul Nişantaşı’nda Amerikan Hastanesi ve Bağdat Caddesi’nde MedAmerikan Tıp Merkezinde devam etmektedir.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Murat C. Dayıoğlu

Yönetim Kurulu Üyesi

Danışma Kurulu Üyelerimiz